I aquesta vegada…el Google Image Swirl

Google ja ha tornat a innovar i, aquesta vegada, en el camp de les imatges. Es tracta d’un nou projecte que rep el nom de Google Image Swirl que des de fa pocs dies està disponible a través del Google Labs, una pagina web que presenta els productes de Google que encara no estan preparats per a llançar-se definitivament. La nova aplicació, que va un pas més enllà de l’eina “Buscar similares” en el Google Imatges, té la funció d’organitzar els resultats de les cerques d’imatges en funció de la seva similaritat visual i semàntica tot presentant-les en un format completament intuïtiu.

Així doncs, quan es cerca quelcom, els resultats apareixen en diferents grups d’imatges relacionades i organitzades per rellevància. Aquest fet permet desplaçar-nos centrant l’interès únicament en allò que ens interessa i obviant aquells resultats que s’allunyen del que busquem. Per exemple, si cerquem “Barcelona” al Google imatges ens trobarem amb una barreja de fotografies que no segueixen cap mena d’ordre i que corresponen a diferents facetes de la ciutat (art, esport, monuments, etc.). Per contra, amb el Google Image Swirl, les imatges apareixen distribuïdes en diferents blocs en funció de si fan referència a monuments, al Barça, a mapes de la ciutat, etc.

En definitiva, la nova aplicació de Google aconsegueix d’una manera molt “friendly” acotar les cerques de la mateixa manera que ho fan els cercadors dels bancs d’imatges. A més, aquesta facilitat d’obtenció de resultats idonis es tradueix en una conseqüent agilització del procés, és a dir, en una reducció del temps que hem de destinar a la cerca. No obstant, tal i com he comentat a l’inici, l’Image Swirl encara es troba en fase experimental i tot i que funciona molt bé amb determinades cerques, falla en d’altres.

De totes maneres, us recomano que ho experimenteu vosaltres mateixos!

One response to “I aquesta vegada…el Google Image Swirl

  1. Com sempre Google ens torna a sorprendre i ens fa molt més fàcil qualsevol cerca tant a nivell lúdic com en l’activitat laboral.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s